Студен крем Сабайон с ром

59
Студен крем Сабайон с ром

За книгата с рецепти с тази приятна напитка

Сабайон е италиански десерт, в който се слага малко вино или пък ром. Той е нежен, много вкусен. Отличен е в качеството си на сос към бисквити или пудинги.

Порции: 8
Време за подготовка: 5 минути
Време за приготвяне: 10 минути
Общо време за приготвяне: 15 минути

Необходими продукти:

2 супени лъжици ром (препоръчително е да използвате тъмен, тъй като е по-ароматен)
2 броя яйчени жълтъка
50 грама захар
4 супени лъжици прясно изцеден портокалов сок

Начин на приготвяне:

1/ Блендирайте захарта, докато стане ситна, но не и като пудра. Смесете я с жълтъците и поставете сместа на водна баня. Следете дъното на купата да не се докосва до кипящата вода. В противен случай жълтъците ще се сварят. Разбърквайте сместа, докато не се образува лека пяна.
2/ Добавете портокаловия сок и рома, след което разбийте с миксер в продължение на 8 минути. Сместа трябва да стане плътна и пенлива. Следете водата в тенджерата да не кипи твърде силно.
3/ Свалете купата от водната баня. Оставете десерта да изстине. Покрийте купата с чиста кърпа и поставете крема в хладилника.

Сервирайте с малко ром отгоре.





Добави коментар