Струват ли си усилията детето да спортува?

170
Струват ли си усилията детето да спортува?

10 причини да не жалите пари и време

Не са малко хората, които си задават въпроса, дали има смисъл от вложеното време и дадените пари за спортните занимания на детето. Треньорът-инструктор Сергей Ходко дава 10 причини, поради които няма повод да се съмнявате в разумността на своите действия.

Искам да си призная: аз не плащам за спортните занимания на децата си. Давам пари за екипировка, за времето на треньора, за спортните лагери и т.н., откровен е Ходко и допълва:

Аз давам пари за съвсем различни неща:

1/ Плащам за моментите, в които моите деца се уморяват до степен, че искат да захвърлят всичко, но се отказват да го направят.
2/ Плащам за възможността да имат приятели за цял живот.
3/ Плащам за това децата ми да се научат на дисциплина.
4/ Плащам за това децата ми да се научат как да се грижат за телата си.
5/ Плащам, за да могат децата ми да се научат да работи в екип, да имат чувство за собствено достойнство и умение да се жертват и да правят жертви, да са готови да помогнат и да бъдат уверени, ще и на тях ще им бъде помогнато.
6/ Плащам за шанса децата ми да имат професионален треньор.
7/ Плащам за това децата ми да умеят да си поставят цели и да ги постигат.
8/ Плащам, за да може децата ми да разберат що е то шампион. Необходими са много часове работа и тренировки, за да се постигне успех.
9/ Плащам, за да се научат децата ми да се справят с разочарованието, когато не постигнат желания резултат. Да се научат да падат и да стават.
10/ Плащам, за да могат децата ми да са приятели със спорта, а не само с устройствата и телевизора.
Добави коментар