Странните училищни правила, които важат по света

220
Странните училищни правила, които важат по света

Новата учебна година започва скоро, а всички ученици и родители вече се подготвят трескаво, за да я посрещнат

Новата учебна година започва скоро, а всички ученици и родители вече се подготвят трескаво, за да я посрещнат. Макар и доста по-различен от всяка друга година, началото на учебните занятия е важно и не трябва да се подценява, без значение какво се случва в света в момента.

Образованието не трябва да спира, както и всичко, което върви ръка за ръка с този процес. Всяка държава има собствени правила и стандарти за образование. Вижте някои интересни училищни правила, подбрани от Darik News:

Фиксирано време за ходене до тоалетна

В начално училище в Ню Йорк учител е измислил схема за ходене до тоалетна. Учениците имат правото да я посещават по време на час само три пъти на седмица. За целта те имат ваучери и 3 минути за всяко ходене. Ако успеят да си запазят ваучерите, те получават награди. Целта е учениците да стоят на чина си и да не се разсейват.Без червени химикалки във Великобритания

Червеният цвят се асоциира с война, забрана, опасност, но и страст, желание и любов. Затова на учителите във Великобритания им е забранено да поправят и оценяват контролните на учениците с химикал в червен цвят. По този начин те вярват, че ще намалят стреса на учащите при вида на оценката.

Без кетчуп във Франция

На учениците във Франция им е забранено да слагат кетчуп в храната си. Единствено ако си поръчат пържени картофи и то един път на седмица, те могат да използват кетчуп. По този начин французите вярват, че пазят културата си.

Добави коментар