Стайни растения, пречистващи въздуха

405
Стайни растения, пречистващи въздуха

Има някои стайни растения, които ботаниците и дори специалистите по фън-шуй препоръчват горещо да имаме в домовете или офисите си

Има някои стайни растения, които ботаниците и дори специалистите по фън-шуй препоръчват горещо да имаме в домовете или офисите си. Трите най-ефикасни естествени “чистачи” на въздуха от токсини са английският бръшлян, бамбуковата палма и спатифилумът, посочва БГНЕС.

Английският бръшлян е шампион сред живите стайни растения в почистването на вътрешни пространства от въглероден двуокис. „Умният” бръшлян има още едно важно и рядко свойство: той е естествен сорбент и почиства въздуха от соли на тежки метали, токсини и формалдехиди.

Особено полезно е да закупите такова стайно растение за тези, които живеят в близост до оживени улици, на долните етажи на жилищни сгради или в мазета.Бамбуковото палмово дърво (хамедорея) ще ви благодари само за факта, че му е отредено място, където слънцето ще го огрява по няколко часа на ден. Поливането на бамбуковата палма често е ненужно.

Но това непретенциозно за отглеждане растение перфектно почиства въздуха. Поставете го смело до компютъра – това ще намали вредата от електромагнитното излъчване.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daily Dose Of My Plants (@dailydoseofmyplants) on


Красивият и аристократичен спатифилум „не бяга” от никаква черна работа. То безмилостно се бори срещу битови и промишлени токсини, абсорбирайки бързо изпаренията на амоняк, ацетон, етанол и бензин.

Идеалният вариант е да закупите спатифилум за новия си апартамент или къща или в жилище след ремонт. Нито едно стайно растение не може да се справи по-бързо от него с вредните химикали.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by گل و گیاه بیست نوزده (@plant2019) onДобави коментар