Станахте с дупето нагоре?

1624
Станахте с дупето нагоре?

Как сутрешната настройка влияе на целия ни ден

На всички е ясна приказката „да станеш с дупето нагоре“. Оказва се, че в нея има много смисъл.

Специалисти от университета в щата Пенсилвания, САЩ, твърдят, че с каквато настройка се събуждаме сутрин, така и ще ни мине денят. 

Например, ако се подготвяте за събеседване, изпит, първа среща и т.н. с лошо предчувствие, то провалът ви е в кърпа вързан. Специалистите обясняват и защо: за всичко е виновен страхът. 

Ако това, от което се боите, не се случи – вътрешната „прогноза“ задейства определени ресурси на памет и програмира случващото се с негативен характер.

Психолозите отбелязват, че човек може да предвиди дадени събития до момента, в който се случат. Това помага да се подготви за тях и дори да предотврати нежелан развой. Но тази способност може и да нанесе вреди върху паметта, независимо че случващото се не е стресиращо или негативно. Получава се така, че емоционалната перспектива е залог за успешия ден.Ако се събудите в добро настроение, голяма е вероятността да постигнете желаните резултати до края на деня.


Щом очаквате нещо лошо да се случи, вие изпращате към мозъка специфични сигнали. Дори и нищо лошо да не се случи, целият ден сте го изживели в опасения и напрежение.
Добави коментар