Спирулина? Да, тя е полезна за организма

271
Спирулина? Да, тя е полезна за организма

Спомага в борбата с килограмите – съдържа наситени мазнини и малко калории, поради това е идеална за нискокалорична диета

Спирулината представлява изключително подхранващо микроскопично водорасло, известно още като „храната на бъдещето“ заради високото съдържание на витамини. Нека ви разкажем защо си заслужава да бъде част от менюто ви.

Това водорасло снабдява организма с много протеини, минерали, хлорофил, витамини, незаменими киселини и фитохимични вещества, необходими за оптималното функциониране на организма. Най-важните компоненти на спирулината са витамин Е, желязо, калций, фосфор и бета каротен.

Основната разлика между спирулината и другите храни е, че в състава й има висока концентрация на витамин В12. Той обикновено се съдържа в продуктите от животински произход. Това прави спирулината още по-интересна в растителния свят и я превръща в алтернатива за вегетарианците и веганите.

Преимуществата на спирулината:

-    Тя детоксикира организма;
-    Препоръчва се при сърдечни заболявания, тъй като действа профилактивно и притежава противовъзпалителни свойства;
-    Помага за подобряване на зрението – заради високата концентрация на бета каротен;
-    Помага в борбата с анемията и деминерализацията;-    Спомага в борбата с килограмите – съдържа наситени мазнини и малко калории, поради това е идеална за нискокалорична диета. Регулира обмяната на веществата и по естествен път понижава апетита;
-    Подпомага имунната система.
Добави коментар