Спете в отделни легла

548
Спете в отделни легла

Как сънят в различни легла може да изглади сексуалния живот

Британски изследователи проведоха анкета, която доказа: сънят разделно може да спаси романтичните отношения.

Почти половината от респондентите от общо 1500 анкетирани е заявила, че изпитва сериозни неудобства от необходимостта да дели леглото с партньор. Сред основните причини – дразнещото хъркане, невъзможността да се заеме удобна поза и режимът на сън, който не съвпада с режима на половинката.

16% от двойките приели предизвикателството и се отказали от съвместния сън в едно легло. Това положително повлияло върху развитието на сексуалните им отношения. Участниците в анкетата потвърдили, че са започнали по-често да правят секс, откакто спят в отделни спални.

Защо е така?

Експертите имат няколко обяснения. Първо, нощ в собственото легло, през която никой не ви пречи на съня, помага за пълното възстановяване след тежък работен ден. Релаксацията на свой ред подбужда влечението към партньора. Наспани и отпочинали – ние сме готови за сексуална активност и експерименти. Непълноценният сън на свой ред понижава либидото.

Второ, когато партньорите в двойката не са постоянно във физически контакт, след това сексът между тях е по-чувствен.

Не всеки обаче има възможност да разполага с две спални в едно жилище. Статистика показва, че в наши дни в Канада 40% от влюбените двойки предпочитат да спят в отделни легла. В САЩ ¼ от семействата спят в отделни спални, тъй като ги е грижа за качеството на почивката им.
Добави коментар