Синдром на хроничната умора

164
Синдром на хроничната умора

8 симптома, които не са за игнориране

Синдромът на хроничната умора, към който са предразположени най-вече хората в големите градове и тези, които постоянно се сблъскват с големи отговорности в живота, се развива постепенно. Да провокират отключването му могат прекарани заболявания, включително грип, живот в неблагоприятна социална или екологична обстановка, а също така силен или продължителен стрес.

Първите симптоми често се бъркат с признаци на болест. Изпитвате умора и нямате енергия. С времето нещата се усложняват. За да не стигате до крайни фази на синдрома, препоръчваме да го разпознаете своевременно.

Кои са симптомите му?

Мускулна слабост
Който е тренирал активно, знае що е то мускулна слабост. Не ви е възможност да изпълнявате обичайни физически натоварвания, усещате липса на енергия, мускулите ви болят. Когато те са следствие от тренировка, в това няма нищо странно. Но когато този фактор отсъства, трябва да се замислите.

Светлината ви дразни
Главоболието, което възниква под въздействието на изкуствената светлина, е симптом за чувствителност към светлината. Една от причините й може да е синдром на хронична умора.

Гадене или повръщане след тренировка
Дори ако след неголеми физически натоварвания, с които преди сте се справяли, усещате, че ви се гади и дори повръщате, трябва да се обърнете към лекар.

Проблеми с концентрацията на внимание
Хората, които страдат от синдром на хроничната умора, често не се радват на достатъчно качествена нощна почивка. Мозъкът им се претоварва. Работи в режим на икономия на енергия. Оттам може да възникнат трудности в концентрирането.

Възпаление на лимфните възли
Те предупреждават, че организмът се бори с вирус или инфекция. Често синдромът на хроничната умора възниква като отговор на организма след боледуване.

Пропуски в паметта
Ако не си спомняте защо сте влезли в стаята, къде сте сложили важни документи или какво сте планирали за утре, обърнете се към лекаря си. Страдате от синдрома!

Недостатъчно дълбок сън
Известно е, че пълноценната почивка настъпва по време на фазата на дълбокия сън. Хората със синдром на хронична умора може да спят цяла нощ, но така и да не навлязат във фазата на бързия сън. На сутринта се събуждат уморени.Добави коментар