Шестте признака на токсичната приятелка

341
Шестте признака на токсичната приятелка

Подозирате я, но не сте сигурни?

Понякога се доверяваме на приятелите си повече, отколкото на романтичния си партньор, а дори на самите себе си. Невинаги е лошо, но не е изключено да ни предадат, да ни забият нож в гърба или пък да ни тласкат назад, макар да твърдят обратното - че ни помагат да вървим напред.

Как да разберете, че имате токсична приятелка? Тя се характеризира с няколко тревожни признака:

1/ Завист
Завистта е лошо чувство, но от време на време е свойствено на всеки. Важно е тя да не преминава към действия като разнасяне на слухове, подигравки и злоба.

2/ Радост от успехите
Ако вашата приятелка умее да се радва на успехите ви, а не ги възприема като признак за собствения си неуспех, то тя не е токсична.

3/ Вяра в себе си
Случва се понякога да сме неуверени. В такива моменти търсим съвет или подкрепа от приятели. Когато приятелката ни не прави усилия да възвърне нашата увереност, то тя определено се радва на нещастието ни.

4/ Критика
Когато е конструктивна, е доста полезна. Ако вашата приятелка винаги вижда нещата в черно и ви критикува за всяка дреболия, имате два варианта – иска да понижи самооценката ви или пък се отнася така черногледо и към собствения си живот.5/ Вампир
Имате нужда от среща с приятелка, след която се усещате като изстискан лимон? Защо си уреждате срещи с вампири? Време е да спрете!

6/ Критикува мъжа до вас
Ако има мъж до вас, то това е ваш избор. Вие го смятате за достоен. Една токсична приятелка ще направи всичко възможно, за да ви раздели.
Добави коментар