Шест начина да помогнете на детето да се обърне

389
Шест начина да помогнете на детето да се обърне

Терминът наближава, всичко ли се развива по план?

По време на бременността детето в корема на майката може постоянно да се върти. Не е изключено в късния етап на износването, то да не се е разположило с главата надолу. Както е известно, тази позиция на бебето не е препоръчителна за раждане. В такава ситуация е възможно да стимулирате заемането на правилна позиция.

Съществуват упражнения, които са идеални за целта. Изпълнявайте ги до 35-ата седмица на бременността, тъй като след това плодът е твърде голям и трудно ще се преобърне сам.

Преди да започнете изпълнението на долуописаните упражнения, посъветвайте се с наблюдаващия лекар.

При неправилно предлежание се препоръчват следните упражнения:

1/ Легнете настрани върху твърда повърхност. Полежете си така 10 минути. След това се обърнете плавно през гърба и легнете на другата страна. Отново полежете 10 минути. Повторете упражнението 10 минути. Изпълнявайте го 2-3 пъти преди хранене.

2/ Застанете на четири крака – на длани и колене. Бавно разклащайте бедра.

3/ Седнете на пода и долепете едно до друго стъпалата си. Коленете максимално притиснете към пода. Задръжте тази поза 10-20 минути. Повтаряйте упражнението 3 пъти на ден.

4/ Сложете под кръста си голяма възглавница и полежете в тази позиция 10-15 минути.5/ Сгънете краката в коленете и легнете по гръб, повдигайте и отпускайте таза. Повторете това упражнение 10 пъти.

6/ Легнете по гръб. Свийте краката и ги прегърнете. В това положение отпускайте ту десния крак, ту левия.
Добави коментар