Седем неща в дома, които привличат нещастието

533
Седем неща в дома, които привличат нещастието

Психолозите твърдят, че интериорът влияе на нашето настроение и благополучие

Психолозите твърдят, че интериорът влияе на нашето настроение и благополучие. Къщата може да се превърне в място на сила, възстановяваща хармонията, или да провокира постоянен стрес. Разбира се, зависи от местоположението на апартамента и от ремонта, но понякога, за да коригирате ситуацията, е достатъчно да се отървете само от няколко неща, които крадат щастието.

Счупени съдове

Експертите по фън шуй смятат, че пукнатите или надраскани чинии и чаши влияят негативно на настроението ни. Те нарушават усещането за уютен и богат дом. Ако нямате достатъчно сили да ги изхвърлите, просто поставете повредените съдове в отдалечен килер.

Остарели сувенири

Мария Кондо в книгата си за почистване и комфорт заявява, че основното правило за ред в къщата е да се пазят само онези неща, които носят радост. Пазим сувенири като спомен за тези, които са ги подарили, но дали една фигурка, която изобщо не се вписва в интериора, ще ви накара да забравите за близкия приятел, който ви я е подарил? Отървете се от ненужните предмети без съжаление, за да освободите място за нови, красиви неща.Изгубена половинка на предмет

Ако предмет, който е имал „втора половина“, но тя е загубена или счупена, това започва да се отразява негативно на семейното щастие. Чорапи, ръкавици, чехли, ски трябва да отидат в кофата за боклук. Не мислете, че някой ден те ще ви бъдат полезни или ще получат втори живот.

Сухи цветя

Изсъхнали цветя, рамкирани пеперуди и плюшени животни допринасят за появата на отрицателна енергия в апартамента. Според фън шуй те привличат провал и липса на пари.

Счупени или стари уреди

Да държиш ненужен VHS плейър, зарядно от изгубен телефон, скъсани проводници е лош навик. Те заемат само място у дома, а също така „разбиват“ положителната енергия.

Износени обувки

Експертите по фън шуй казват, че купуването на нови обувки е най-лесният начин да привлечете енергията на изобилието и комфорта в дома си. Старите обувки се превръщат в истински магнит за провал. Не съхранявайте износени чехли, отървете се от обувки и маратонки, които са загубили добрия си външен вид, посочва Darik News.

Люлеещ се стол

Ирландците вярват, че празен люлеещ се стол кани зли духове в къщата, така че е по-добре да замените такива мебели. Ако обаче не се доверявате на знаци, тогава не бързайте да изхвърляте любимите си мебели. Столът може да се впише идеално в интериора и да ви даде много уютни вечери с книга и чаша чай.

Добави коментар