Салата от запечени кореноплодни
48
Изпълнете дома си с приятно ухание
С тази пъстра смес от зеленчуци ще украси любими ястия. Ментата ще внесе малко свежест и нотка „пролет-лято“.
Времето за подготовка е 20 минути, а времето за приготвяне на тази рецепта – 50 минути. Така общото време за приготвяне е малко над час.
С тази салата ще предложите на членовете на семейството комбинация от полезни зеленчуци. Запичането им придава характерен затоплящ ефект. Да не говорим за аромата, който ще изпълни дома ви.
За салатата с кореноплодни изберете такива, които са по ваш вкус. В нашата рецепта ще използваме резене, лук и моркови.
След това стъпките са няколко.
1/ Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете една глава резене на филии. След това оформете сравнително тънки ивички. Сложете ги в голяма тава за печене. В нея добавете нарязани лук и моркови. Полейте със зехтин и кленов сироп на вкус. Щедро подправете със сол и пипер.
2/ Запечете зеленчуците за 45-50 минути. Те трябва да станат меки и леко румени. Разбъркайте ги, когато изтече половината време. Пет минути преди края на печенето добавете тиквени семки.
3/ Нарежете няколко листа мента на ситно.
4/ Преди сервиране поръсете запечените зеленчуци с мента.
Приятен апетит!
Времето за подготовка е 20 минути, а времето за приготвяне на тази рецепта – 50 минути. Така общото време за приготвяне е малко над час.
С тази салата ще предложите на членовете на семейството комбинация от полезни зеленчуци. Запичането им придава характерен затоплящ ефект. Да не говорим за аромата, който ще изпълни дома ви.
За салатата с кореноплодни изберете такива, които са по ваш вкус. В нашата рецепта ще използваме резене, лук и моркови.
След това стъпките са няколко.
1/ Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете една глава резене на филии. След това оформете сравнително тънки ивички. Сложете ги в голяма тава за печене. В нея добавете нарязани лук и моркови. Полейте със зехтин и кленов сироп на вкус. Щедро подправете със сол и пипер.
2/ Запечете зеленчуците за 45-50 минути. Те трябва да станат меки и леко румени. Разбъркайте ги, когато изтече половината време. Пет минути преди края на печенето добавете тиквени семки.
3/ Нарежете няколко листа мента на ситно.
4/ Преди сервиране поръсете запечените зеленчуци с мента.
Приятен апетит!
Добави коментар