Салата от патладжани и чушки
108
Подготвяме вкусотии за зимата
Тази пикантна салата от патладжани, моркови, чушки и подправки е идеално допълнение към менюто през студените месеци.
Необходими продукти:
2 кг патладжани
500 грама моркови
20 грама чесън
1 кг червени чушки
връзка магданоз
400 мл олио
100 мл оцет 6%
150 грама захар
сол на вкус
Домашното консервиране гарантира запазване на вкусовите качества на продукта. Поради това си струва да умеете да консервирате, без да използвате вредните Е-та или изкуствени усилватели на вкуса.
Най-важното е, че домашното консервиране е проверено и безопасно.
Главният герой в днешната рецепта е патладжанът. Предлагаме ви да го използвате за приготвянето на салата за студените дни.
Приготвяне:
1/ Почистете от кората патладжаните, нарежете ги на кубчета със страна 1 см.
2/ Сложете зеленчука в купа, посипете го със сол.
3/ Отстранете от чушките семената и дръжките. Нарежете ги на пръчици.
4/ Почистете морковите, рендосайте ги на едро. След това нарежете магданоза.
5/ Пресовайте чесъна.
6/ Налейте в 10-литрова тенджера олиото, оцета, добавете захарта и кипнете сместа.
7/ Добавете зеленчуците и разбъркайте.
8/ След като сместа кипне, сложете капака на тенджерата.
9/ Намалете силата на котлона. От време на време разбърквайте. Варете около 45 миунти.
10/ Разсипете горещата салата в стелиризирани буркани.
Приятен апетит!
Необходими продукти:
2 кг патладжани
500 грама моркови
20 грама чесън
1 кг червени чушки
връзка магданоз
400 мл олио
100 мл оцет 6%
150 грама захар
сол на вкус
Домашното консервиране гарантира запазване на вкусовите качества на продукта. Поради това си струва да умеете да консервирате, без да използвате вредните Е-та или изкуствени усилватели на вкуса.
Най-важното е, че домашното консервиране е проверено и безопасно.
Главният герой в днешната рецепта е патладжанът. Предлагаме ви да го използвате за приготвянето на салата за студените дни.
Приготвяне:
1/ Почистете от кората патладжаните, нарежете ги на кубчета със страна 1 см.
2/ Сложете зеленчука в купа, посипете го със сол.
3/ Отстранете от чушките семената и дръжките. Нарежете ги на пръчици.
4/ Почистете морковите, рендосайте ги на едро. След това нарежете магданоза.
5/ Пресовайте чесъна.
6/ Налейте в 10-литрова тенджера олиото, оцета, добавете захарта и кипнете сместа.
7/ Добавете зеленчуците и разбъркайте.
8/ След като сместа кипне, сложете капака на тенджерата.
9/ Намалете силата на котлона. От време на време разбърквайте. Варете около 45 миунти.
10/ Разсипете горещата салата в стелиризирани буркани.
Приятен апетит!
Добави коментар