С колко кг може да се отслабне за месец?

212
С колко кг може да се отслабне за месец?

Много хора искат в кратки срокове максимален резултат

Всяка жена, започвайки да тренира и да спазва диети, мечтае по-бързо да свали излишните килограми. Колко кг обаче може да се свалят в рамките на месец?

На този популярен въпрос отговори Таня Tgym в своята Instagram страница. Фитнес-блогърът от дълго време поддържа и YouTube канал, който има над милион последователи.

Таня смята, че скоростта на отслабване зависи от доста фактори:
•    пол (по статистика мъжете отслабват по-бързо)
•    възраст (не е тайна, че с възрастта скоростта на метаболизма се забавя и става все по-сложно да се поддържаме във форма)
•    хормонален фон (ако имате проблеми с хормоните, ще ви е по-трудно да отслабвате)
•    хранене (Важен е дефицитът на калории)
•    активност (офис служителят и спортистът имат различен коефициент на активност)

Освен това на жените се препоръчва да обръщат внимание на изходните данни. Хората с много излишно тегло доста по-бързо свалят килограми, но преди всичко става дума за вода. С мастните натрупвани борбата е по-сложна. Хората с малко излишни килограми отслабват по-бавно, полагайки повече усилия.

Фитнес-блогърът отбелязва още, че няма конкретна цифра, отговор на въпроса „колко килограма на седмица са норма“. Нормата е индивидуална.

Трябва да се отбележи все пак, че не бива да отслабвате твърде бързо – с над 3-4 кг на седмица, тъй като резките колебания в теглото може да се отразят зле на вашето здраве и кожа.
Добави коментар