С какво е полезен джинджифилът през бременността, но и не само

128
С какво е полезен джинджифилът през бременността, но и не само

В състава му присъстват витамини Е, С, К, В3, В6, В9, В5

Този характерен на вид корен широко се използва в кулинарията и медицината, тъй като притежава много полезни свойства.

През есента мнозина обичат да пият чай с джинджифил, смятайки го за едно от най-добрите средства за укрепване на имунната система. Правилно са се ориентирали!

Какви конкретно са полезните свойства на джинджифила?

Той е богат на витамини, микро- и макроелементи. В състава му присъстват витамини Е, С, К, В3, В6, В9, В5. Освен това джинджифилът съдържа калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, мед и селен.

Помага да се справим с гаденето
По време на бременността може да консумирате джинджифил в качеството на естествено средство срещу гадене, особено през първите месеци. Разбира се, консултирайте се предварително с лекаря си.

Подобрява храносмилането
Знаем, че през бременността храносмилателната система на жената изпитва трудности. Употребата на джинджифил подобрява процеса на храносмилане, стимулирайки увеличаването на изработката на ферменти. Джинджифилът е природен антибиотик. Притежава антибактериални свойства. Той подобрява чревната флора и предпазва от запек, диария, гастрит и язва.

Джинджифил срещу грип
Той има антибиотични свойства, които намаляват присъствието на микроорганизни, провокиращи инфекция. Освен това джинджифилът оказва три ценни въздействия: откашлящо, обезполяващо и понижаващо температурата.Бори излишните килограми
Това е едно от главните преимущества на джинджифила. Той ускорява обмяната на веществата.

Справя се с мигрената
Научни изследвания показаха, че джинджифилът блокира действието на протасгландина, вещество, което провокира възпаление на кръвоносните съдове в главния мозък и провокира остри главоболия.
Добави коментар