С какво да заменим пшеничното брашно?

88
С какво да заменим пшеничното брашно?

Разбира се, със здравословен вариант

Пухкавото белоснежно пшенично брашно вече не е на мода! Настана време да го заместим с нещо полезно за фигурата и здравето.

Искате ли няколко примера?

Овесено брашно
То прави ястията по-ронливи. Това от магазина дори може леко да нагарча. Поради това е препоръчително да го приготвите у дома от овесени ядки. Идеално е за десерти, а в съчетание с друго брашно и за бисквити.

Оризово брашно
Без глутен! По текстура прилича на пшеничното. Неутрално е на вкус. Дава нежна структура на печивата. Подхожда за различни рецепти – палачинки, бисквити, сиренки, запеканки.

Царевично брашно
Отново не съдържа глутен. Придава на ястията красив жълт цвят. Освен това печивата стават бухнали. Идеално се съчетава с оризово брашно.

Брашно от елда
Още едно брашно без глутен. Има приятен сладникав вкус и съдържа полезните съставки на елдата. Идеално е за кексове, палачинки и кексчета.

Ръжено брашно
Прави тестото по-плътно. Съчетава се добре с други видове брашно.

Пълнозърнесто пшенично брашно
С нея печивата стават по-плътни и твърди. Най-добре съчетавайте с оризово или царевично брашно. Използвайте за кексове, галети, хляб.




Добави коментар