С какво черният чай може да е опасен

116
С какво черният чай може да е опасен

Има сериозен риск за бременните жени

Повечето от нас обичат да се поглезят с чашка ароматен черен чай. Любовта към тази напитка обаче има и обратна страна, за която трябва да знаете.


Риск от помятане
Американски учени доказаха, че две чаши черен чай са достатъчни, за да се повиши значително рискът от помятане. Поради това е желателно бременните жени да потърсят ободряваща напитка в лицето на друг продукт – билкови чайове. Задължителна е консултацията с лекар.

Безсъние
Неслучайно черният чай наравно с кафето е препоръчително да се пие тогава, когато имате нужда от концентрация и усилена мозъчна работа. За ободряващия ефект обяснение откриваме във състава на напитката – има кофеин, и се постига чрез стимулация на дихателната и сърдечно-съдовата система. Поради това в качеството на страничен ефект при консумацията на черен чай може да се сблъскате с учестено сърцебиене и затруднено дишане.

Проблеми със стомашно-чревния тракт
Черният чай стимулира освобождаването на стомашен сок и повишава киселинността. Ако имате чувствителен стомах или хроничен гастрит, може да се сблъскате с проблем като подуване на корема или пък киселини.

Кариес
Черният чай разрушава зъбния емайл, повишава чувствителността и увеличава риска от появата на кариер.

 Добави коментар