С дете на обществено място

76
С дете на обществено място

Няколко съвета за безопасност

Надали, приготвяйки се за разходка, се замисляте за това, че детето може да се загуби. Темата обаче е изключително важна. Не е необходимо да се мислите за параноик, за да въведете правила и да запознаете с тях децата. Така последните няма да се паникьосват, когато случайно останат без родител до себе си.

Няколко съвета за детска безопасност:

1/ Детето трябва да знае данните си
Синът ви е навършил 3 години? Тогава напомняйте му какви са името, презимето и фамилията му. Пробвайте да го научите да си знае адреса или пък телефонния номер на майката/бащата.

Ако детето е по-малко, добро решение е да сложите листче с данните в джоба му. Задължително покажете на детето къде е листчето.

2/ Ярки дрехи
Излизайки на разходка, отдавайте предпочитание на червените вещи. Те по-лесно визуално се долавят в тълпата.

3/ Снимка
Преди излизане направете снимка на детето си в пълен ръст. В началото на разходката може да ви изглежда безсмислено, но ако детето се загуби, по-лесно ще бъде идентифицирано от други хора, ако знаят как е облечено в момента.4/ Децата стоят на едно място – майката ги търси
Ако детето се загледа някъде и остане на място, докато вие вървите напред, това не бива да бъде беда. Просто му обяснете, че основното правило при такъв случай е да остане на място, вие ще го откриете.

5/ Не се доверявай на непознати
Обяснете на детето, че ако бъде повикано от непознат, за да види красиво коте, куче, папагал и т.н., не бива да отива. Не бива да приема и храна от чужди хора.
Добави коментар