Рибно рагу с домати за деца на 2-3 годишна възраст

2079
Рибно рагу с домати за деца на 2-3 годишна възраст

Време е да научите детето да похапва рибка с удоволствие

Експерти препоръчват да консумирате 2-3 пъти седмично риба. Ако детето ви все още няма навик да се храни с риба, можете да започнете да го приучавате с такъв тип рецепти.

Приготвянето на рибното рагу не изисква кой знае колко време и усилия. Страхотна възможност да сготвите набързо нещо в неделния ден и да излезете на разходка!

Необходими продукти:

600 грама риба
400 грама сварен бял боб
600 грама домати
1 чаена лъжица куркума
1 супена лъжица зехтин
копър или други зелени подправки
скилидка чесън

Начин да приготвяне:

1/ Загрейте супена лъжица зехтин в голяма тенджера на среден огън. Добавете в нея на ситно нарязан чесън. Гответе, като от време на време разбърквайте.
2/ След това сложете 1 чаена лъжица куркума на прах и разбъркайте. След 30 секунди намалете силата на котлона.
3/ Добавете 600 грама нарязани домати без ципата и чаша вода. Сложете капака на тенджерата и кипнете. Варете на бавен огън в продължение на 10 минути.



4/ Време е да добавите към соса 400 грама предварително сварен бял боб. Отново кипнете. Сега добавете 600 грама нарязана на едри парчета риба по ваш избор.
5/ Сложете капака на съда и задушавайте в продължение на 5 минути.
6/ По желание поръсете с малко пресни зелени подправки – копър например.
7/ Сервирайте с пресен хляб или домашно изпечен за предпочитане.



Добави коментар