Развлекателни игри за 2-3-годишни деца

7684
Развлекателни игри за 2-3-годишни деца

Ако ви се случи да останете насаме с точно тази възрастова група, тези игри идват на помощ

Ако ви предстои скоро да бъдете в компанията на скучаещи деца на възраст 2-3 години, задължително хвърлете поглед на днешния списък от идеи.

Става дума за простички и кратки, но весели игри, които определено ще допаднат на тази възрастова група.

1/ Покажете предмет на децата – играчка, картичка, кутийка сок. Помолете ги да ви покажат всички цветове и да ги назоват.2/ Рисувайте с пръст фигури във въздуха. Нека децата се опитат да отгатнат какво рисувате. А защо не и те да пробват да порисуват така.

3/ Изобразявайте с пантонима различни професии или дейности.

4/ Докато децата не ви наблюдават, поставете играчка на видно място. След това им поставете задача да я намерят.

5/ Помолете децата да назовават различни плодовете. В това време се хванете за ръце, образувайки „кошница” и започнете да ловите всеки плод. След минута благодарете на всички, съобщавайки, че кошницата е пълна.6/ Застанете така, че децата да не виждат. Задавайте въпроси за цвета и модела на дрехата ви. Броя на копчетата, бижутата ви и т.н. Така изпитвате тяхната внимателност и памет.

7/ Предложете на децата да тропат с крачета, когато кажете „бум”. Нека пляскат с ръце, когато кажете „пляс”. С напредването на играта увеличавайте скоростта, с която произнасяте думите.

8/ На всяко дете кажете по един епитет – слънчев, мокър, прашен, син и т.н. Нека то измисли кое да е съществителното към епитета.Коментари

Коментар: 1
risuvane


  • 1

Добави коментар