Растения, които прогонват лошата енергия от дома

935
Растения, които прогонват лошата енергия от дома

Вярно ли е, че кактуси у дома не се държат?

Неслучайно фъншуй отделя голямо внимание на стайните растения. С тяхна помощ можем значително да подобрим самочувствието си, да внесем хармония в дома си и да привлечем късмета.

Нека ви запознаем с няколко растения, които преборват негативната енергия.

1. Хризантема
Хризантемата уравновесява енергийните потоци в дома. Казват, че често си представяме негативни сценарии за развитие на дадени събития. Ако и вие се подлъгвате да бъдете песимисти, то хризантемата е за вас. Тя попива отрицателните последствия от нашите мисли. Освен това привлича в дома позитивността, благополучието и понижава напрежението.

Къде да я поставите: на прозореца, за да получава достатъчно светлина. Не и в спалнята!

2. Кактус
Ако го поставите близо до човек, бързо ще му навлечете нещастия. Например на бюрото неговите иглички създават напрегната атмосфера и карат човека да бъде агресивен. Колкото по-остри са бодлите му, толкова по-мощно е въздействието му.Затова разположете кактуса на правилното място. Така ще бъде защитник на дома срещу агресията навън.

Къде да го поставите: на прозорец, близо до вратата, на балкона.

3. Виолетка
С розови или червени цветове – има вълшебното свойство да подобрява здравето на членовете на семейството. Белите умиротворяват и успокояват. Виолетките освен това имат способността да понижават стреса и да прочистват пространството от негативната енергия. Привличат в дома богатството и финансовото благополучие.

Къде да я поставите: мястото зависи от цвета на цветето. Виолетовите не поставяйте в детската стая. За да привлече благополучие и защита от беди, сложете виолетките в югоизточната част на апартамента. Белите цветя – на запад, а червените – на юг.

4. Евкалипт
Определят го като енергиен магнит. Това дърво е способно да привлича финансовото благополучие, помага да възстановите силите си и да нормализирате съня си. Елиминира от дома негативните вълни.

Къде да го поставите: нека мястото е светло, но защитено от преките слънчеви лъчи. В най-добрия случай го поставете на прозорец с южно и югозападно изложение.
Добави коментар