Работят ли позите за забременяване?

176
Работят ли позите за забременяване?

Какво казват експерти...

Много двойки, които не могат да заченат дете, се обръщат за помощ към определени пози. На теория те са способни да повишат шанса от забременяване. На практика така ли е?

Играе ли положението на тялото на жената роля за зачеването? Отговорът знаят гинеколозите. Те казват, че по-често изборът на конкретна позиция, в която се осъществява половият акт, не оказва влияние върху шансовете за забременяване. До този извод са стигнали и изследователи, които са проучили връзката между позите и пола на бъдещото дете.

Означава ли това, че позата няма никакво значение?

Не съвсем. Гинеколози допълват, че е важно да се избират позиции на тялото, в които жената се чувства по-комфортно. Емоционалното удовлетворение се отразява върху шансовете за забременяване, смятат някои от тях. Това твърдение обаче не е нито доказано, нито опровергано от науката.

В какви случаи позата може да спомогне за оплождането?

При някои жени е налице особен строеж на матката, поради което зачеването е по-трудно. Като начало е добре бъдещата майка да посети лекар, за да разбере дали има такъв проблем. Ако бъде установен, гинекологът на място ще й даде индивидуални препоръки – т.е. ще посочи кои са позите, в които шансовете за забременяване са най-високи.
Добави коментар