Простички удоволствия, които напразно се забраняват на бременните

73
Простички удоволствия, които напразно се забраняват на бременните

Това трябва да бъдат 9 приятни месеца, а не строг режим

Поради някаква причина мнозина смятат, че бременните жени трябва да се съобразяват с куп забрани. Истината е, че може да изживеете 9-те месеца на бременността с удоволствие.

Няколко простички неща, от които не бива да се отказвате:

Кафе
Казали са ви, че трябва да се откажете от любимото капучино. Това не е така! Съгласно последните препоръки на Американския конгрес на акушерите и гинеколозите, умереното количество кофеин не нанася вреда на бъдещите майки. Разбира се, не превишавайте границата от 200 милиграма кофеин на ден.

Секс
Сексът по време на бременността е нещо, от което няма нужда да се отказвате. През този период кръвта активно насища органитев таза. Т.е. повишава се степента на сексуална възбуда. Оргазмите през бременността са по-силни.

Шоколад
Той е полезен за бременните жени. Скорошни изследвания показаха, че жените, които по време на бременността редовно ядат шоколад, са по-слабо изложени на тежки усложнения, например прееклампсия.

Спорт
Физическата активност трябва да бъде част от живота ви и по време на бременността. С нейна помощ ще се справите с болките в гърба, запека и отоците. Освен това тренировките подобряват стойката, тонуса на мускулите и повишават издръжливостта.
Добави коментар