Профилактика срещу грип

597
Профилактика срещу грип

Няколко стъпки за по-силна имунна система

Заедно с идването есента и предстоящото захлаждане се повишава рискът от заболяване от грип. Първите в списъка „Рискова група“ са децата – особено тези, чиито имунитет е отслабен.

Днес ще ви разкажем как да проведете ефикасна профилактика, за да избегнете заразяването с грип.

Профилактика

1/ Редовно проветрявайте апартамента и правете влажно почистване, особено по време на епидемия. По този начин ще намалите риска детето да се зарази с вирус. Не забравяйте, че грипът е вирусна инфекция.

2/ Следете детето да мие ръцете си. Проверявайте редовно навиците му и дали използва сапун. По ръцете се натрупват много вредни бактерии. Да се мият ръцете е препоръчително не само след прибиране отвън, но и в течение на целия ден. Не забравяйте, че малките деца имат навика да си облизват пръстите.

3/ По време на епидемия навлажнявайте лигавицата на детето. Преди да излезете навън нанесете оксолинов гел по лигавицата на носа. Тя помага на организма да се справи с вирусите.

4/ Започнете да давате витамини. Докато сезонът на пресните плодове и зеленчуци не е приключил, стремете се да слагате на трапезата максимално количество от тях. Изкуствено отглеждани продукти съдържат полезни вещества, клонящи към нулата.

5/ Подгответе се за епидемията отрано. Основните симптоми на грипа са: висока температура на тялото, болки в гърлото, кашлица и треска.

 Добави коментар