Продукти, с които можете да замените солта

98
Продукти, с които можете да замените солта

Лесно е, когато им дадете шанс

Сол трябва да се яде, но с мяра. Този минерал взема участие в ред важни жизнени функции. Важно е обаче да не солите подред и да не прекалявате. Мнозина се опитват да намалят употребата на сол, ние можем да предложим няколко успешни начина.

Заменете солта с:

1/ Соев сос
Вместо сол китайците и японците използват соев сос. Той е полезен за организма – понижава риска от развитие на тумори и подобрява кръвообращението. Богат е на аминокиселини. В соевия сос не бива да има съставки като Е200, Е220, оцет, моя, захар или анасон.

2/ Лимонов сок и оцет
Дефицитът на сол може да се компенсира с киселина, именно поради това в много диетични рецепти за подправяне се използват лимонов сок и оцет.

3/ Целина
По време на растежа си целината извлича много органичен натрий от почвата. Поради това листата, стеблото и коренът й имат солен вкус. Целината съдържа още витамини А, Е и С, както и калий, бор, желязо, магнезий, селен, калций.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Making breakfast myself. #single #morning #cooking #mylife #healthylifestyle #happy

A post shared by Douglas Graystone (@simply.graystone) on



4/ Подправки
Всяко ястие може да бъде разнообразено с подходящите подправки. Заредете се с розмарин, естрагон, чесън, лук, риган, паприка, босилек и т.н. Научете се да ги използвате.




Добави коментар