Признаци, че страдате от дефицит на мазнини

299
Признаци, че страдате от дефицит на мазнини

Лесно ще разпознаете състоянието по…

Има много симптоми, които говорят за това, че организмът изпитва дефицит. В случая при мазнините недостатъчното им количество се отразява негативно върху организма. Поради това не бива да игнорираме сигналите за проблем.

Суха кожа
Сухотата на кожата говори за това, че организмът изпитва дефицит на омега-3 и омега-6 мазнини. За да решите този проблем, е необходимо да добавите в менюто си зехтин, ядки и авокадо.

Постоянно чувство на умора
Събуждате се и се чувствате разбити и изморени? Липсва ви енергия? Този проблем може да се дължи на дефицит на мазнини и въглехидрати. За да коригирате нещата, добавете към кафето кокосово масло.

Постоянен глад
Когато след прием на храна отново ви се яде, то организмът изпитва нужда от консумация на повече мазнини. Диетолози съветват да разнообразите менюто с полиненаситени мазнини – ще ги откриете в мазната риба, ядките и авокадото.

Студено ви е
Мазнините регулират топлообмяната в организма. Поради това при дефицит, човек започва да трепери и лете, и зиме. Трябва да промените хранителния си режим.

Непомръдване на теглото
Ако кантарът показва една и съща цифра, то причината е в липсата на мазнини. Започнете ли диета, която изключва мазнините, тогава ядете повече въглехидрати и протеини. Именно въглехидратите задържат теглото и може да провокират натрупване на излишни килограми.

Отслабване на зрението

Проблеми с очите може да възникнат поради дефицит на мастни киселини. Омега-3 мазнините трябва да бъдат част от менюто ви.Добави коментар