Препоръчваме: Чай от черен касис за защита от вируси

471
Препоръчваме: Чай от черен касис за защита от вируси

Отварата от листа от касис оказва противовъзпалително действие и защитава от вируси

Знаехте ли, че листата на черния касис са доста по-полезни от тези на ягодата? Днес ще ви разкажем за ползите, които може да извлечете за организма си и как да приготвяте чай.

Още в самото начало ще споделим, че в листата на касиса се съдържа най-много витамин С, сравнено с другите горски плодове. Откриват се още минерални вещества и растителни съединения, необходими за защита срещу свободните радикали.

С какво е полезен чаят от листа на касис?

Отварата оказва противовъзпалително действие и защитава от вируси. Понижава нивото на лошия холестерол и поддържа здрави кръвоносните съдове. Защитава от стрес.

Боледуването, пушенето и замърсената среда увеличават свободните радикали – реактивни форми на кислорода, които разрушават клетките на организма и провокират опасни болести. Отвара или чай от листата на касиса на свой ред съдържат много антиоксиданти, защитаващи организма. Те стимулират благоприятно отделителната система. От векове се използват в борбата с отоците.Как да приготвите чай от листа на черен касис?

Необходими съставки:
200 мл вода
5-6 листа от черен касис

Начин на приготвяне:

Налейте водата в тенджера. Кипнете я. Сложете вътре листата. Поставете капака на тенджерата и изчакайте 1 минута. Без да сваляте капака, отстранете съда от котлона. Оставете така настрана 2-3 минути. След това прецедете чая.

По желание може да прибавяте в него листа малина, мента и други билки за по-наситен вкус.Добави коментар