Преимуществата на лятната бременност

87
Преимуществата на лятната бременност

Даваме ви 4 причини да се чувствате прекрасно

Няколко са поводите да се чувствате прекрасно през лятото, ако сте бременни именно тогава. Сезонът предлага предимства, което не може да оспори никой. Например:

1/ Изобилие от свежи плодове и зеленчуци
За бременните жени е изключително важно да приемат достатъчно количество витамини и микроелементи. Лятото е по-лесно това да се случи, тъй като навсякъде има свежи плодове и зеленчуци. Ако пък живеете на село или сте решили да прекарате малко време там, можете просто да минавате през градината и да си хапвате каквото ви е угодно.

2/ Слънце и витамин D
През летния сезон продължителността на светлата част на деня е над 12 часа. Слънчеви бани е препоръчително да правите рано сутрин или късно вечер. Така ще се предпазите от горещите целувки на активните ултравиолетови лъчи.

По този начин организмът ще получи достатъчна доза от витамин D, който е ключов за нормалното развитие на детето.

Може да приемате и рибено масло по препоръка на лекаря.

3/ Минимално облекло
Лятото дава възможност да ходите буквално разсъблечени. Слагате просто една рокля, широка блуза, удобна пола, а ако сте на морето, просто бански. Съвременната мода позволява да изглеждате елегантно и с вкус дори бременни.

4/ Възможност за продължителни разходки
За бъдещата майка е важно да се поддържа в добра форма, да бъде на свеж въздух, но и да избягва излишното напрежение. За целта правете дълги разходки на открито. Те не изискват специална подготовка, а времето през лятото подканя. Движете се през бременността. Полезно е!
Добави коментар