Предметите вкъщи, заради които страеем по-бързо

224
Предметите вкъщи, заради които страеем по-бързо

Добрият външен вид зависи най-вече от здравословния начин на живот, който е комбинация от правилно хранене и подходящо движение

Добрият външен вид зависи най-вече от здравословния начин на живот, който е комбинация от правилно хранене и подходящо движение. Въпреки това, има неподозирани детайли в ежедневието ни, които могат да попречат на добрия външен вид и дори да предизвика преждевременно стареене.

Памучни възглавници

Според дерматолозите една от причините за появата на бръчки по лицето са памучните калъфки за възглавници. По време на сън лицето ни се търка във възглавницата и кожата се изкривява в неестествени позиции. Копринените калъфки за възглавници могат да решат проблема. Кожата няма да се придържа към гладката материя и освен това ще диша, тъй като коприната има по-добра въздушната пропускливост.

Препарати за почистване

Всеки знае, че трябва да се използват гумени ръкавици при работа с почистващи препарати. Мнозина обаче пренебрегват това правило и мият чиниите с голи ръце. Многобройни проучвания отдавна са доказали, че препаратите изсушават кожата, като унищожават липидната й бариера, което я кара да се напуква с течение на времето и да старее преждевременно, посочва вестник Монитор.Микровълнова печка

Домакинските микровълнови фурни не са вредни за хората. Но само при условие, че са изправни. Според изследване на Световната здравна организация повредата или замърсяването на инструмента може да доведе до изтичане на микровълни. На първо място, трябва да наблюдавате механизма за заключване на вратата.

Нагреватели и радиатори

През студения сезон нивото на влажност в домовете ни може да спадне до 20%, което съответства на това да сме в пустинята. Всичко е по вина на отоплението и евтините нагреватели - те изсушават въздуха много. Според експертите подобни състояния допринасят за бързата поява на бръчки. За да предотвратите това, използвайте овлажнител, когато е възможно.

Екраните в дома ни

Вредни лъчи се произвеждат от екраните на нашите смартфони, компютри, телевизори и други устройства. Според дерматолозите синята светлина, излъчвана от тях, може да накара кожата ни да остарее по-бързо.

Добави коментар