Предимствата на детето, което е левичар

1824
Предимствата на детето, което е левичар

Едно време се е смятало, че да си левичар е неправилно и това трябва да се лекува и коригира

През август се чества Международният ден на левичарите. Що за празник е това и защо левичарите са определяни като по-творчески и талантливи натури? За това ще поговорим днес.

За първи път Ден на левичарите е бил проведен по инициатива на британския Клуб на левичарите. Съгласно статистическите данни около 10% от населението на планетата използва предимно лявата си ръка.

А защо е било необходимо да има Международен ден на левичарите? Тъй като едно време е решено, че има нужда да се привлече вниманието на производителите на стоки към различните потребности на хората, които използват предимно лявата си ръка. Факт е, че повечето продукти на пазара се разработват предимно за десничари.

Друга цел било желанието да се прекрати практиката децата, които са левичари, да бъдат насилвани да пишат с дясната ръка. Едно време се е смятало, че да си левичар е неправилно и това трябва да се лекува и коригира. Поради това учителите удряли с пръчка по ръцете учениците, които прехвърляли химикалката в лявата си ръка.

Статистиката сочи, че повечето родители забелязват, че детето им е левичар към втората му година. Трябва да знаете, че за левичар се смята човек, който не само приоритетно използва лявата си ръка, но и при него главна роля играят лявото ухо и лявото око.

Ако подадете на дете левичар раковина, то ще я подаде към лявото си ухо, за да чуе шума на морето. Ако му дадете бинокъл, ще използва лявото си око.

Кои са преимуществата на детето, което е левичар?

Смята се, че то притежава отлична пространствена ориентация, а също така и координация на движенията. Такива деца са надарени с богато въображение, те прекрасно се справят с различни задачи, изискващи обобщение, притежават прекрасен музикален слух и отлично усвояват нови неща.

Сред левичарите има известни имена като Леонардо да Винчи, Микеланджело, Жана Д'Арк, Александър Македонски, Наполеон, Марк Твен, Чарли Чаплин, Мерилин Монро и т.н.

Добави коментар