Последиците за организма, ако се откажем от хляба

870
Последиците за организма, ако се откажем от хляба

Замисляли ли сте се, че обичайният хляб, който купуваме от магазина, може не само не носи полза, но и дори вреди на организма?

Замисляли ли сте се, че обичайният хляб, който купуваме от магазина, може не само не носи полза, но и дори вреди на организма?

В последно време все повече хора се отказват от консумацията на тестени изделия. Какво се случва, когато се откажем от хляба?

Полезен ли от отказа от хляба?
Във всеки конкретен случай само специалист може да ви отговори на този въпрос. Различни изследвания сочат, че отказът от консумацията на бял хляб решава няколко здравословни проблема.

Понижаване на телесното тегло
Искате да отслабнете? Откажете се от белия хляб. Продуктите, които се приготвят от пшенично брашно, преминават през много обработки и съдържат бързи въглехидрати. Те са способни да повишат нивото на захарта в кръвта. Оттам се натрупват мазнини в организма.

Бързите въглехидрати затрудняват процеса на горене на мазнини. Т.е. отслабването е невъзможно.

Изчистване на кожата
Изделията от брашно провокират изработването на инсулин, който на свой ред кара хормоните андрогени да работят по-активно. Това повишава изработването на кожни секрети. Наблюдават се запушени пори и акне.

Подобряване на общото самочувствие
Белият хляб забавя процеса на усвояване на полезните елементи и витамини. Поради това нашият организъм страда от липса на необходимите за развитието му вещества. Това се отразява негативно върху общото здравословно състояние.

Избавяне от проблемите на стомашно-чревния тракт

Глутенът, който се съдържа в пшеничното брашно, влияе пагубно върху храносмилателната система. Той се отлага по стените на червата. Поради това консумацията на тестени изделия провокира усещане за тежест в стомаха, подуване и киселини.

Справяне със зависимостта от сладкото

Да, това не е шега. Консумацията на една филия хляб води до скок на кръвната захар. Вие получавате заряд енергия. Но тази енергия бързо изчезва. Това ви кара да търсите още бързи въглехидрати, за да почувствате прилив на енергия.


Добави коментар