Помощ, токсикоза!

169
Помощ, токсикоза!

Налага се да въведете корекции в навиците си

Дълбоко се заблуждавате, ако смятате, че само вие страдате тежко от токсикозата през бременността. По данни на лекари почти 75% от жените се оплакват от гадене и повръщане. Това, разбира се, не е болест, а само неразположение, провокирано от бременността. Следвайки следващите съвети, вие ще се справите с неприятното положение.

Най-важното е да се опрете на вътрешния покой. Често гаденето е резултат от смятаната на емоции като радост от други – като тревога и безпокойство. Нормално е емоциите ви да се сменят, това е следствие на неустойчивия хормонален фон, който ви кара ту да се смеете, ту да плачете.

Ако преди забременяването сте свикнали да се храните по 3 пъти на ден, то време е да промените правилата. Сега приемът на храна трябва да е по-чест, но на по-малки порции. Така ще поддържате оптимално нивото на кръвната захар и няма да претоварвате стомаха.

Пълноценният сън и свежият въздух са врагове на токсикозата. Кислородът активизира обменните процеси в организма, като не позволява на токсините да се натрупват. По време на сън организмът се почиства от вредните вещества. Експерти съветват да осигурите свеж въздух по време на нощната почивка. Ако през деня имате възможност да подремнете за час-два, това положително ще се отрази на състоянието ви.Ако нищо от гореописаното не ви помага, потърсете своя вълшебен продукт, който ще спре пристъпите на гадене. Това може да бъде джинджифил или чай от джинджифил, ментова вода, аромат на цитруси, освежаващ карамелен бонбон и т.н.
Добави коментар