Пол Маккартни написа детска книга

60
Пол Маккартни написа детска книга

Гордият дядо разказва история за четири внуци

Фронтменът на легендарната група The Beatles Пол Маккартни написа детска книга, озаглавена Hey Grandude, информира изданието The Sun.

За нея Маккартни споделя, че заглавието е дело на един от осемте му внуци, той често го наричал „дядо пич“.

В книгата се разказва за възрастен мъж и неговите четири внуци, които заедно се отправят да търсят приключения. По думите на известния певец, главен герой на книгата е персонажът по прозвище Grandude – той олицетворява всички дядовци в света.

Новата книга ще се появи в продажба на американския пазар през септември 2019 г. Авторът на рисунките в нея е художничката Катрин Дърст.

Както е известно, през 2005 г. в съавторство с английския писател за деца Филип Ардой Маккартни презентира произведението: „Високо в облаците: градска пухкава опашка“.

През 2001 г. певецът издаде сборник със собствени стихове, озаглавен Blackbird Singing. В предисловието на книгата Маккартни разказва, че като тийнейджър е мечтал да публикува свое стихотворение в училищния вестник. Нито една от творбите му обаче не била приета. Оттогава таял желанието си да „отмъсти“ за това.Добави коментар