Подгответе дома, преди да дойде бебето

2704
Подгответе дома, преди да дойде бебето

Ето какво да изхвърлите

Независимо дали идва моментът на раждане или просто сте решили да направите голямото почистване, преди да се появи малкото, има някои неща, които е добре да изхвърлите, преди то да дойде на бял свят.

Ето кои са те:

Изхвърлете всичко опасно от къщата. Колкото и да не ви се вярва, но детето расте бързо и няма да усетите как започва да отваря шкафовете. Затова махнете/ преместете на високо всички токсични препарати, лекарства, остри предмети.

Подготовка за гости. Отделете време и помислете за хората, които ще дойдат след като родите – това може да е майка, приятел или жена, която да ви помага. Пригответе два комплекта спално бельо, кърпи, четки за зъби, тоалетни принадлежности. 

Дезинфекцирайте. Може да звучи маниакално, но е важно. Почистете старателно всичко, което е потенциален носител на бактерии и зараза – дръжките на врати и шкафове, ключовете за осветление, дистанционни…..Нямаме навика да мием ръцете си след като ги докоснем, но може да пренесем бактерии на бебето.

 

Почистете кухненския плот. Оставете само нещата, които ползвате всеки ден. Все пак трябва да направите място за бебешките принадлежности.

Почистете хладилника. Прегледайте за храни с изтичащ и/или изтекъл срок на годност, забършете и подредете. След като родите няма да имате време за тези дейности, затова се уверете, че сте свършили тази работа предварително и че всичко е чисто.

Подгответе дрешките. Още преди малкото да се е появило изперете, изгладете и приберете дрешките. Купете кош за бебешкото пране и се снабдете с прах за пране и омекотител за бебета.

Бъдете готови за ежедневното почистване. Запасете се с мокри и сухи кърпи, антибактериален препарат, дезинфектант. Дръжте ги на удобно за достигане място. Добави коментар