Плюсове и минуси таткото да гледа бебето

245
Плюсове и минуси таткото да гледа бебето

Ето какво се случва, когато майката е на работа, а таткото е у дома

Когато бебето се роди, в майчинство може да излезе майката, но грижите по детето не е изключено да поеме и таткото. С какво бащинството може да ви накара да го изберете? Плюсовете са поне няколко. Има обаче и минуси.

Плюсовете

Жената, родила детето, ще може да продължи да работи и да се развива професионално.

Мъжът ще може морално и физически да си отдъхне от своята работа. Освен грижи за новороденото, той ще има възможност и да насочи вниманието си към интересно хоби.

Мъжът ще започне по-добре да усеща настроенията на детето, както и на съпругата си.

Според психолози мъжът, който излиза в бащинство, няма да търси вниманието на жената за себе си. Няма да ревнува от детето.

Партньорите еднакво ще усещат новите отговорности.

Минусите


Поради липсата на свободно време, налице е риск мъжът да не може да бъде в крак с новите тенденции в професионален план. Това може да доведе до загуба на квалификация.

За някои мъже грижата за детето е сериозно емоционално изпитание.

Мъжът в бащинство може да стане обект на подигравки от страна на познати и роднини.Детето е възможно да обърка ролите на родителите в семейството. Бащата, който е постоянно у дома, да се възприеме като майка, а майката съответно като източник на приходи, който рядко е вкъщи. Това стечение на обстоятелствата може да провокира известно „охлаждане“ на естествената привързаност на детето към майката.
Добави коментар