Плюсове и минуси на пелените за многократна употреба

113
Плюсове и минуси на пелените за многократна употреба

Винаги има поне едно "но" или пък "въпреки това ги предпочитам"

Това изобретение е доста по-усъвършенствано в сравнение с неудобните триъгълни памучни парчета, с които едно време майките са използвали за бебета си. Пелените са многократна употреба представляват гащички, състоящи се от три слоя – вътрешен, който задържа влагата и пропуска въздух, среден – който съдържа попиващ елемент, изработен от естествени материали, и вътрешен – който е от мека тъкан, способен да провежда влагата навътре, като остава винаги сух.

Предимства

1/ За изработването на този тип пелени се използват преимуществено натурални материали, което понижава риска от кожни алергични реакции.
2/ Икономия – купувате 8-10 пелени и 25-30 подложки. Те ще ви служат дълго.
3/ Екологичност – няма да хвърлите в кофата стотици пелени.
4/ Пелените за многократна употреба предразполагат към по-лесно приучаване на детето да ходи на гърне. Това е така, тъй като детето усеща последствията от уринирането и дефекацията.

Недостатъци

1/ Пране, пране и отново пране
2/ До известна степен екологичността и икономичността на пелените се губи от потребността да се перат – използват се вода, препарати и електроенергия.
3/ Ако не се у дома с детето, ще се наложи да носите със себе си мръсните пелени. Някои майки се оплакват, че този тип пелени протичат и трудно се перат, особено след дефекация.
Добави коментар