Плодовете, които ни правят млади и красиви

138
Плодовете, които ни правят млади и красиви

Стремежът към запазване на красотата е ежедневна борба за много хора

Стремежът към запазване на красотата е ежедневна борба за много хора. Все пак с течение на времето лицето и тялото губят тонус, посочва вестник Стандарт. Но има полодове, които ни помагат да запазим кожата си млада и красива.

Банани

Те са богати на калий и магнезий. Предоставят много витамини, съществено важни за здравословното развитие на организма - A, B и E, които действат като антиоксидант в тялото.

Лимони

Те помагат в процеса на възстановяване на кожата, тъй като съдържат висок процент витамин С. Имат разнообразна приложимост в различни комбинации. Могат да се прилагат директно върху кожата - но умерено - и спомагат за премахването на черни точки, пъпки и други недостатъци, които причиняват омазняване.

Портокали

Това е един от цитрусите с най-високо съдържание на витамин С. Портокалите помагат за поддържане на тялото здраво и оставят кожата гладка. Предоставят основните антиоксиданти, които пък я поддържат чиста и младолика.Папая

Тя съдържа повече антиоксиданти от другите плодове, предлагани на пазара. Консумацията й помага значително за подобряване на храносмилането и за елиминирането на излишните вещества. Всичко това е възможно, благодарение на съдържащия се в плода папаин. Това вещество отстранява замърсяванията и мъртвите клетки от тялото и регенерира увредените клетки.

Манго

То осигурява огромно количество витамин А, който действа директно върху кожата, като помага тя да възвърне еластичността. Друг огромен плюс на мангото е, че кара бръчките да изчезнат.


Добави коментар