Пластичен хирург: Винаги слагайте крем под маската

238
Пластичен хирург: Винаги слагайте крем под маската

Повишаването на температурата, причинено от издишания въглероден диоксид, може да предизвика натрупване на мъртви клетки, мръсотия и кожни мазнини, което от своя страна причинява обриви

Известен лондонски пластичен хирург разкри негативното въздействие на защитните маски върху кожата на лицето и споделя съвети за справяне с последствията, пише Дейли Мейл.

Според д-р Янис Александридис, кожните проблеми се причиняват от натрупване на вредни бактерии, които възникват от високата концентрация на издишания въздух под маската. Впоследствие те могат да доведат до различни дефекти. Например, личните предпазни средства могат да предизвикат фини бръчки и различни обриви, предупреждава вестник Стандарт.

"Преждевременното стареене се дължи на възпаление на кожата, което се провокира и при носене на маска. Проблемът възниква не когато човек носи маска, а когато я свали. В този момент естествената защита на кожата е отслабена. Това означава, че бактериите, замърсяването и други вредни токсини могат да проникнат навърте и да причинят окисление, стимулиране на възпалителен отговор. Освен това, поради тежката загуба на влага, кожата става суха и дехидратирана", обясни пластичният хирург.Той добави, че повишаването на температурата, причинено от издишания въглероден диоксид, може да предизвика натрупване на мъртви клетки, мръсотия и кожни мазнини, което от своя страна причинява обриви.

За да се предотвратят тези проблеми, лекарят предлага да носите копринени маски. Според него този материал е по-мек от другите и по-малко травматично лице. Той също така съветва използването на подхранващ крем, който ще създаде защитен слой между кожата и маската. Това ще помогне за успокояване на чувствителната зона и намаляване на допълнително триене.

Хирургът предупреди, че поради разрушаването на епидермалната бариера, устните могат да се напукат: серуми и дебели мехлеми, които могат да компенсират загубената влага и да се предпазят от пукнатини, могат да помогнат от такова увреждане.

Добави коментар