Пет знаменитости, които се страхуват от насекоми

26
Пет знаменитости, които се страхуват от насекоми

Страхът съпровожда човек постоянно

Страхът съпровожда човек постоянно. По-често са разумни страхове, но понякога човек страда от откровено болезнени форми. Природата се е постарала човечеството да не скучае само на планетата, за това една от многобройните фобии е тази към насекоми. От нея страдат не само обикновени хора, но и куп звезди, съобщават 24 СМИ и БГНЕС.

1. Никол Кидман
Холивудската звезда, отбелязваща своята 53-годишнина през 2020 от ранна детска възраст изпитва неприязън към всякакви буболечки. Причината за това се крие в детството й, когато тя живее в Австралия и по нейни спомени около дома, в който живее бръмчали всевъзможни насекоми, някои от които с исполински размери. Наплашеното момиченце се научило да прескача оградата, вместо да влезе през портала, само и само да не сблъсква с неприятните животинки.
Никол Кидман се опитва да се пребори със собствените си страхове като влиза в клетка с буболечки, но опитът се оказва неуспешен.

2. Кайли Дженер
Американският модел, собственик на козметична марка Kylie Cosmetics и участник в риалити шоуто „Семейство Кардашиян“, Кайли Дженър прекрасно разбира проблемите на Никол Кидман. Успешната бизнесдама е убедена, че в пеперудите няма нищо красиво и целия възторг по тях е пълна глупост. А причината за такава увереност е проста – ако отрежете крилата на пеперуда, остава обикновен бръмбар. При това отношение към пеперудите няма нищо удивително в това, че на Хелоуин тя се облича в костюм на пеперуда. Символът на лекота, изящество и красота за едни е истински кошмар за други.3. Скарлет Йохансон
Сложни отношения с насекомите, по-специално с един техен вид има и холивудската звезда Скарлет Йохансон. Блатофобията /страх от хлебарки/ не е шега работа! Поводът е случай, когато Скарлет се събужда в момент, когато представител на това племе спокойно се разхожда по лицето й. Това впечатляващо събуждане оставя такава следа в съзнанието й, че и до днес тя изпитва панически ужас от тези насекоми.

4. Клинт Истууд
С всевъзможни насекоми не се понася и знаменитият „кинокоубой“ Клинт Истууд. Да изкара от равновесие актьора, познат с роли на немногословен и изключително мъжествен персонаж, е достатъчна една буболечка. На снимачната площадка Клинт Истууд неведнъж контактува с всякаква фауна, успява да преодолее неприязънта си към коне, но страха от насекоми се оказва най-силен.

7. Уди Алън
Няма да е справедливо, ако в класацията на хора, страхуващи се от насекоми, не включим и Уди Алън. Сред многобройните му страхове, между които от височина, кучета и слънчева светлина до врани и деца, влиза всичко, включително и този от насекоми. Между другото, имайки предвид от какво се страхува четирикратния носител на „Оскар“, отсъствието на инсектофобия би било странно.

Добави коментар