Педиатри: Не прекалявайте с развиващите курсове

1571
Педиатри: Не прекалявайте с развиващите курсове

Вместо това те дават препоръка да предоставяме на децата повече време за игра

Американската педиатрична академия представи своя нов доклад, озаглавен „Силата на играта“, в който простите игри са истинско лекарство за децата. Защо? В съвременния свят те имат много малко време за обичайните развлечения.

Много родители се стремят да запълнят всяка една минута на своите наследници с различни развиващи уменията и способностите им занимания. Ранното развитие на децата отдавна се поставя под съмнение от лекари, а новият доклад е поредно потвърждение за това.

По време на игра децата развиват важни емоционални, социални, речеви и когнитивни навици, а също така своята фантазия и въображение. Според специалистите да се постигне това е възможно само в свободна форма на игра, а не с помощта на развиващи курсове.

Поради наличието на различни устройства съвременните деца са спрели да фантазират и да измислят свои игри. Това се отразява негативно върху нервната им система.Изследователите от САЩ са установили, че децата, които активно са играли в ранна възраст, в бъдеще по-добре се справят със стресови ситуации, имат по-високи успехи в училище и с лекота установяват контакт с другите хора.
За да се развива детето пълноценно, педиатрите настоятелно препоръчват на родителите да им дават време за обикновени игри, общуване с връстници, а също така да вземат активно участие в развлеченията на децата.
 Добави коментар