Отървете се от токсините – те хранят вирусите

531
Отървете се от токсините – те хранят вирусите

„Усмивката трябва винаги да е на лицето. Това много помага“, категорична е диетоложката на звездите Енджи Касабие

„Усмивката трябва винаги да е на лицето. Това много помага“, категорична е диетоложката на звездите Енджи Касабие. Тя предлага няколко съвета как да се храним по време на пандемията, за да се справим с излишните килограми, цитирани от вестник Стандарт.

„Нямаме нужда от много уреди и техника у дома, за да сме в добра форма, а просто трябва да изградим навици, да имаме начин на живот, който хем да ни дава възможност да ни е леко, хем да е полезно и здравословно. Няма как да спрем храната. Вярно е, че сега - като са си повече вкъщи, всички наблягат на готвенето и си хапват повечко. Това е страхотно. Не е лошо да се готви. Казвам „не” на диетите, защото от много спазване човек се фиксира в една идея какво и как да яде, а това е вредно“. Тя е убедена, че диетата не е глад, а начин на живот. Здравословното хранене не може да се сведе до няколко дни или няколко седмици. То е стил, маниер, поведение. Важно е да се храним с красота и финес и животът ни ще се превърне в безгранично удоволствие.

Енджи споделя, че дори и когато фитнесите са отворени, тя продължава да спортува вкъщи - с няколко гирички, движение и упражнения със свободни тежести. Не се лишава от нищо и обикновено се храни три пъти на ден. Но не прекалява с храната – приема всичко в по-умерени количества. За нея единствената вредна храна е тази, с която прекаляваме. Не трябва да се прекалява нито с лошата, нито с добрата храна. Убедена е, че културата на хранене започва от дома.

„Тялото ни разказва всичко и трябва просто да се съобразим с него. Има разлика да си мързелив и да си уморен. Когато си уморен, означава, че не трябва допълнително да товариш мускулите. Разделяш тялото на горна и долна част, които натоварваш с упражнения. Коремът се тренира всеки ден. Организмът обаче трябва да почива поне два дни в седмица. Тези, които тренират, трябва да го правят редовно“, казва Енджи. Тя е убедена, че човек трябва да си изгради ритъм на занимания, който да следва.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared byДобави коментар