Особености на раждането след 30

845
Особености на раждането след 30

И възстановяването след това

При бременните жени на възраст 35 и нагоре съществува риск от възникване на слаба родова дейност. В този случай раждането протича по-бавно и е възможно да възникват различни усложнения.

Най-важното е да знаете, че възрастта не е показател за цезарово сечение, както се смяташе по-рано.

Ако нямате други показания за секцио, раждането може физиологически да се случи дори да сте на 30, или на 40 години. Това без съмнение е по-полезно както за жената, така и за самото дете.

На 30 години организмът на родилата жена се възстановява не по-зле, както ако сте родили на 25 г.

Половите органи са добре кръвоснабдени, мускулите се съкращават добре, а това способства за възстановяването.

След 35-ата година обаче процесът започва да протича по-бавно. Това се обуславя от понижаване на нивото на хормоните и влошеното кръвоснабдяване. Тъканите стават по-малко податливи и по-малко устойчиви на различен тип въздействие.

Възстановяването след раждането също така зависи от това, колко физически активна е била жената преди раждането и след нея. Поради това е важно да се занимавате със спорт, така ще поддържате мускулите тонизирани.

Ако мускулите са слаби, след раждането съществува голям риск от отпускане на предната стена на влагалището. Повишава се риска и от влошаване на процеса на зарастване на раните.

Това като цяло влияе негативно върху качеството на половия живот. Поради това е необходимо тялото на жената да се подготвя и да се поддържа във форма, когато се планира бременност на тази възраст. Ключово е да бъдете оптимистично настроение. Няма никакъв проблем да се забременее през 30-те години. Детето може без проблем да бъде износено. Просто трябва да се погрижите за доброто си физическо състояние отрано!Добави коментар