Обвързани, но самотни

159
Обвързани, но самотни

8 съвета как да се справите с усещането за самота

Рано или късно всеки човек усеща гнетящото усещане за самота. То ни спохожда, когато сме най-уязвими. Може да ни направи наистина нещастни, дори да сме най-оптимистичният човек на света. Още повече самотата ни изважда от релси, когато я усещаме, въпреки че сме обвързани.

Как да се справите със ситуацията?


1/ Вземете инициативата
Най-простичкият отговор, когато открием проблем, е да действаме. Ако сте се усетили самотни във връзката, поемете инициативата и елиминирайте негативната тенденция. Всичко е във ваши ръце. Споделете чувствата си с партньора.

2/ Забравете обидите от миналото
Недомлъвките и упреците често имат огромна разрушителна сила за връзката. Престанете да се концентрирате върху тях. Това, което ви е обидило, е в миналото. Не може да го преживявате пак и пак. Открийте сили в себе си да простите на партньора. Искрено се извинете, ако вие сте допуснали грешка.

3/ Не се сравнявайте с другите
Всеки рано или късно вижда, че тревата на друго място е по-зелена. Възможно е вашите отношения да са далеч от идеалната картинка, която сте си нарисували наум. Това не значи обаче, че в семейството ви не цари любов и съгласие. До безкрай може да се сравнявате с други. Освен разочарование друго няма да си навлечете.

4/ Увеличете физическия контакт
Имаме предвид не само интимната близост. Такива дреболии, като внезапните прегръдки и целувки, докосвания и погалвания – те сближават, емоционално развиват отношенията.

5/ Не говорете зад гърба на партньора
Дори да смятате, че сте прави във всичко. Ако сте били обидени, опитайте се да поговорите с партньора. Не намесвайте други хора.

6/ Определете източника на проблема
Понякога самотата може да ни връхлети като страничен ефект от преумора или стрес. Опитайте се да установите източника, преди да правите заключения.

7/ Прекарвайте време заедно
Това не означава всяка свободна минута да бъдете един до друг. Една банална вечер у дома, пред телевизора например, може да се окаже по-ефикасен лек от очакваното. Нищо не пречи да опитате.

8/ Споделяйте преживявания
Не се страхувайте да бъдете уязвими. Пред вас е най-близкият човек, с който може да споделяте. На когото може да вярвате. Изговорете каквото имате да кажете.Добави коментар