Няколко творчески книжки за деца с хоби

133
Няколко творчески книжки за деца с хоби

Те предлагат забавление и знания през всички сезони

Творческите книжки са полезна придобивка, независимо какъв сезон е навън. Те са повод за любопитни теми за разговори с децата, усъвършенстване на уменията, предаване на опит, учене и т.н.

Днес ще ви предложим няколко интересни книжки, насочени към децата с интерес в творенето и игрите с хартия.

"Оцвети България"Представете си колко пъстри и цветни могат да бъдат горите, реките и забележителностите на нашата страна, ако са оцветени от детска ръка? С тази книжка вашето дете ще се запознае с известни исторически места в България. Обиколили сте някои от тях? Отидете до фотото, проявете снимките в малък формат и ги закачете на картата. Така ще стане уникално!

Детето ви се увлича от темата за пиратството? Тогава купете му „На борда на пиратски кораб – Комплект“Това е книжка с приказка и предлага да създадете пиратски кораб. Получавате още фигурки за игра.
…. Всяка сутрин Томи Монтгомъри се взира в хоризонта, да не би да се задава пиратски кораб. Вечер той отправя поглед към звездното небе и си пожелава да изживее истински приключения на пират...

А за почитателите на романтични приказки е книжката „Красавицата и звярът Комплект“. Отново може да прочетете приказката и да я онагледите с картонен модел и фигурки за игра.

Минаваме нататък… ще играем с пластилин!

„Животни от пластилин: Във фермата - книга + 10 цвята пластилин“
е занимателна книжка, в която получавате подробни описания как стъпка по стъпка да направите конче, кокошка, крава, кученце и т.н. За да бъде настроението на ниво, авторите са подготвили и стихчета.Взимайте ножиците и лепилото, отваряме книжката „Изрежи, подреди, залепи: Картички - вълшебства от хартия. Апликации“. Перфектното тренировъчно занимание, с което детето ще усъвършенства уменията си да реже, лепи и апликира. Задават се коледни празници, защо да не започнем от пеперуди и цветя… После преходът към снежинки и елхички ще е плавен.

Бърз завой към темата за транспорта.

„Прочети и сглоби: Влаковете + макет“ ви пренася във света на влаковете. Тук не ви трябва лепило. Просто сглобявате, а като резултат получавате 65-сантиметров движещ се модел на парен локомотив!Накрая попадаме в света на Даун Каси, която е омагьосана от традиционните народни приказки и умело ни въвежда в темата с книжката си „Приказки за земята + 7 забавни проекта“.Седемте истории в тази книга идват от близо и далеч - всяка една уникална във връзката си с природата.

Книгата включва идейни проекти, които ще те вдъхновят да бъдеш внимателен и грижовен към нашата планета.

Какво знаеш за света, в който живеем? Бил ли си изненадан някога от добрината на животно? Срещал ли си приятел на някое дърво? Бил ли си запленен от прекрасна гледка? Тревожиш ли се за това колко крехка всъщност е природата? Чудиш ли се какво можеш да направиш, за да я защитиш?

Тази красива книга с приказки от цял свят и интересни проекти ще ти покаже как различните култури живеят в хармония и ритъм с природата.

Ще научиш още:
•    Как да направиш аборигенска рисунка?
•    Как да направиш супа "Всичко върви"?
•    Как да направиш кукла от царевична шума?
•    Как да отгледаш собствени домати?
•    Как да направиш хранилка за птици от шишарка?
•    Как да направиш колиба от върбови клонки?
•    Как да направиш малка водна градина?Добави коментар