Нумерология: какво означава последната цифра от годината на раждането ви?

493
Нумерология: какво означава последната цифра от годината на раждането ви?

Да поговорим малко за характери

Нумерологията е учение за влиянието на числата върху съдбата на човека. Казват, че с нейна помощ може да разберем кои са главните черти от характера на човека, да разшифроваме съдбоносни знаци и дори да узнаем бъдещето.

Последната цифра от годината на раждането на човека притежава особен смисъл. За да го разшифроваме, необходимо е да се обърнем към древнокитайския календар. Според него всеки момент от времето се подчинява на една от петте стихии: вода, земя, огън, въздух и дърво. Те на свой ред влияят върху характера, навиците и способностите на човека.

Разказваме ви какво означава последната цифра от годината на раждане.

0–1
Стихия – Метал


Хората, родени в стихията на Метала, са много целеустремени. Те знаят точно какво искат, винаги са готови да отстояват своята гледна точка. Имат силен характер, а понякога и твърде високи изисквания към себе си и околните.

Често тези хора не проявяват особени емоции, държат се сдържано и винаги са тактични. Това може да ги направи привидно хладни.

Стремят се към материално благополучие и разкош. Не ги плашат самотата и тежките житейски условия.

2–3
Стихия – Вода


Представителите на тази стихия са емоционални и проницателни. Те притежават добра интуиция и често са склонни към манипулация. Освен това са прикрити и не обичат да разказват тайните си на околните. Характеризират се с фантазия и дипломатически качества. Поради това често избират творчески професии и стават дипломати.

„Водният“ човек не само е добър организатор, но и изпълнител.

4–5
Стихия – Дърво


Хората, родени в стихията Дърво, са щедри и открити към всичко ново. Те обичат да опознават света и са трудолюбиви, понякога твърде много. Поради това е желателно да съумяват да се отпускат. Нерядко се натоварват с прекалено много неща, разчитайки само на собствените си сили.

Те са добри приятели. Винаги може да им се доверите.

За тях може да се каже още, че умеят да убеждават, но почти никога не използват тази своя дарба за постигане на целите си. Не гонят парите и различни излишества. Поради това може да станат зависими от други хора.

6–7
Стихия – Огън


„Огнените“ хора са много енергични, харизматични и темпераментни. Те на всяка цена ще постигнат целите си. Хазартни са и жадуват победата. Освен това не понасят самотата. Обичат постоянно да се движат напред. Именно поради това често избират ролята на ръководители. В общуването с другите проявяват егоизъм, силна емоционалност, дори агресивност. Често са нетърпеливи и своенравни.

8–9
Стихия – Земя


Представителите на тази стихия са отговорни и грижовни. Те никога не оставят без внимание своите роднини и приятели. Изискват от тях взаимност. Тези хора притежават добра интуиция, която нерядко им помага да гледат на нещата от различни ъгли и трезво да оценяват ситуацията.

Обичат да контролират и да решават проблемите стъпка по стъпка. Нерядко ги плашат новите неща. Те са истински консерватори. Освен това са и упорити.Добави коментар