Новата дентална клиника Petar Duchev Kids & Dental Care Office в София е фокусирана върху малките пациенти

1822
Новата дентална клиника Petar Duchev Kids & Dental Care Office в София е фокусирана върху малките пациенти

Новата дентална клиника Дучев отваря врати в столичния квартал Младост, а дейността ѝ ще е фокусирана върху две основни направления - детска дентална клиника и профилактичен център, който ще обслужва както деца, така и възрастни пациенти

Новата дентална клиника Petar Duchev Kids & Dental Care Office отваря врати в столичния квартал Младост, а дейността ѝ ще е фокусирана върху две основни направления - детска дентална клиника и профилактичен център, който ще обслужва както деца, така и  здрави възрастни пациенти.

Клиниката предлага най-съвременните методи за зъболечение на деца, включително и сложни процедури, извършвани под медицински сън.

"По принцип зъболекарите в България не обичат да лекуват деца, защото работата с тях е по-трудна. Нашият опит с малките пациенти започна преди 7 години и видяхме, че у нас има потенциал за развитие на цялостен подход както към децата, така и към техните родители.

Това наложи разкриването на специализираната детска клиника, а заедно с нея и на една друга наша мечта - профилактичния център. Искаме хората, които ползват нашите услуги, никога да не разбират колко скъпо и сложно е поставянето на импланти. Защото правилната лична и професионална зъбна хигиена гарантира, че зъбите им ще останат здрави и няма да имат нужда от лечение", казва основателят на клиниката д-р Петър Дучев.

Той обясни, че съществуващата Дентална клиника Петър Дучев, която се намира в центъра на столицата на ул. Раковски, ще продължи да функционира, като ще обслужва пациентите, които се нуждаят от по-сложни хирургични интервенции и други специфични манипулации.Д-р Цветелина Дучева каза, че профилакиката е заложена като основен елемент на новата клиника.

"Когато липсват базови умения за грижа за зъбите, децата израстват без здрави хигиенни навици. А това може да доведе до сериозни проблеми и усложнения. Децата не могат самостоятелно да мият зъбите си до 8-ата си година, така че родителите трябва активно да им помагат и да служат като пример", каза тя.

По думите ѝ през 2014 г. дентална клиника Дучев е имала около 60 пациенти-деца, а към момента те са  около 1200По отношение на лечението под медицински сън, тя заяви, че то е приложимо за три основни групи пациенти - деца във възрастовата група между 1 и 5 години, такива със страхов синдром, както и със различни алергии и придружаващи заболявания. Д-р Дучева обясни, че за този тип пациенти лечението под медицински сън носи редица предимства, като едно от основните е липсата на стрес.  

По думите ѝ тези операции се провеждат от екип от специалисти, който включва анестезиолози и дентални лекари. Целият процес по подготовката и извършването на процедурите, както и възстановяването на пациентите, се следи възможно най-стриктно, така че да бъдат елиминирани всички евентуални рискове.

"Имаме деца с изключително тежки проблеми. Един от най-малките ни пациенти е на година и два месеца, като почти всичките му млечни зъби са разрушени. Подобни тежки случаи трябва да се диагностицират и лекуват навреме, защото в противен случай се развиват инфекции, които застрашават целия организъм", обясни д-р Дучева.Тя изрази мнение, че зъболекарят не трябва да бъде източник на страх, а на авторитет и доверие за малките пациенти.

Според д-р Петър Дучев личната и професионалната хигиена са двата основни стълба, на които се крепи оралното здраве.

"Професионалната хигиена не може да замести личната, защото вашият зъболекар няма как да бъде постоянно до вас - сутрин, обед и вечер. В същото време обаче и личната не може да ви осигури цялостна защита, тъй като има процедури, които не можете да извършите сами вкъщи. Почистването на зъбния камък под венците е един такъв пример", обясни той.

По думите му зъболекарите не би трябвало да работят като пожарникари и да се намесват, само когато има проблем, тоест когато пациентът го заболи.

"Ние трябва да гарантираме "противопожарната" безопасност, така че да не се стига до тежки усложнения", каза още той.Новата дентална клиника Дучев е оборудвана в съотвествие с най-модерните технологични стандарти. Д-р Дучев акцентира специално върху процеса на стерилизация на апаратурата и консумативите, който гарантира, че няма никаква вероятност от разпространение на зарази - както между лекарите и пациентите, така и между самите пациенти.

Всеки от компонентите, използвани в зъболечението, се стерилизира след всяка манипулация.

"Това е важна част от всяка медицинска процедура, но особено много в днешно време, в условията на пандемията", каза д-р Петър Дучев.   Инвестицията в новата клиника Дучев е на стойност 2.3 милиона лева, като част от нея е финансирана със заемни средства. Д-р Петър Дучев очаква годишна възвръщаемост от около 7%.

Той уточни, че сградата, в която се намира клиниката, не е нейна собственост, а се отдава под наем. По думите му това е по-добрият вариант, тъй като стопанисването на недвижими имоти е бизнес, който е различен от медицинския и само би натоварил излишно оперативните разходи.Добави коментар