Неловки ситуации, които правят отношенията по-стабилни

381
Неловки ситуации, които правят отношенията по-стабилни

Използвайте проблемите във връзката като повод да я заздравите

Представете си колко скучен и предвидим би бил съвместният ви живот, ако всичко беше планирано до най-малкия детайл. Без конфликти и неловки ситуации, романтичните отношения щяха да бъдат безжизнени. Именно трудностите и спорните моменти ни помагат да се опознаваме и да се обичаме по-силно.

Няколко са неловните ситуации, през които двойките минават, а като резултат връзката им става по-стабилна.

1/ Решаване на финансови проблеми
Парите не са романтична тема за беседа с партньора. В едни сериозни отношения обаче без разговори за доходи и разходи не може. Да бъдеш откровен същевременно не е лесно, но е необходимо. Бъдете честни един с друг. Старайте се да намирате компромисни решения.

2/ Разговори за дразнещи навици
Ако си разменяте само комплименти, то вашите романтични отношения надали ще продължат повече от няколко месеца. Обсъждайте нещата, които създават дискомфорт и напрежение. Не задържайте у себе си обидата и раздразнението. Говорете директно за нещата, които ви изкарват от нерви.

3/ Обсъждайте сексуалните предпочитания
Всяко нещо с времето се мени. Ако в началото на връзката сте придобили някаква представа за сексуалните предпочитания на партньора, не е ли възможно да са настъпили промени? Не се бойте да споделяте своите съкровени мечти и фантазии.

4/ Обмяна на мисли
Ако не можете с най-близкия си човек да споделите своите мисли, тогава с кого? Споделянето прави връзката много по-стабилна и дълготрайна.

5/ Признаване на слабите страни
Всеки има скелети в гардероба. Разбирането на слабостите на другия и признаването на своите е част от изграждането на непоклатим съюз. Доверие и взаимна подкрепа – това са две от тайните на семейното щастие.Добави коментар