Най-вкусният пастет от гъби

109
Най-вкусният пастет от гъби

Този, който ще приготвите у дома

Готови ли сте да предложите на семейството си домашно приготвен пастет? Време е! Той ще бъде по-вкусен от всеки друг, който сте опитвали преди. Ще ви вдъхнови отсега нататък сами да приготвяте пастета за сандвичи.

В тази рецепта, ако използвате по-малко масло и увеличите гъбите, пастетът ще се получи по-малко мазен.

Необходими продукти:

500 грама гъби – печурка
150 грама масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка
2 супени лъжици коняк
2 супени лъжици ситно нарязан магданоз/копър
Сол и пипер на вкус
Хляб – такъв, какъвто най-много обичате

Начин на приготвяне:

1/ В тиган разтопете 50 грама масло, добавете стръкчетата мащерка. Лука и чесъна нарежете на ситно, запържете ги за 2-3 минути. Добавете на ситно нарязаните гъби. Гответе 5 минути, след което премахнете мащерката. Налейте в получената смес коняка. След като се изпари, махнете тигана от котлона и подправете със сол и пипер. Позволете на сместа малко за изстине.

2/ Добавете към сместа останалото масло със зелените подправки. Изсипете пастета в подходящ съд. Сложете го в хладилника за 2-3 часа.

Сервирайте с хляб.



Добави коментар