Най-силните природни антибиотици

218
Най-силните природни антибиотици

Храната е лекарство, използвайте я

Ако искаме да укрепнем имунната система и да подпомогнем лечението на бактериални инфекции без ущърб за здравето, може да използваме естествени и природни антибиотици.

Чесън
Чесънът от векове се използва за борба с инфекциозните заболявания, а неговите антибактериални свойства за първи път са били описани в средата на 19 в. Той съдържа противовирусни, антимикробни и противогъбични свойства, тъй като съдържа висока концентрация алицин – съединение, което, както показват изследвания, убива вредните бактерии.Масло от риган
Маслото от риган е едно от най-мощните антибактериални етерични масла. То съдържа карвакрол и тимол, две антибактериални и противогъбични съединения. Изследвания показват, че маслото от риган ефективно се бори с различни щамове на бактериите.

Ехинацея
Тя е мощен стимулатор на имунната система. Бори се с инфекции, включително тези, свързани с бактерии. Когато приемате ехинацея, след появата на първите симптоми на заболяване, тя може да ви помогне да съкратите продължителността му.Лук
Лукът е подходящ за профилактика и за лечение на респираторни болести. Извежда успешно токсините от организма, тъй като съдържа много сяра.

Градински чай
Той се препоръчва за лечение на менструални болки и хормонален дисбаланс. Използва се в козметичните продукти за грижа за косата, кожата и ноктите.
Добави коментар