Най-полезните летни храни за жените

6696
Най-полезните летни храни за жените

Консумирайте ги възможно по-често

Лятото е най-доброто време за преминаване към здравословно хранене. Пресните зеленчуци и плодове са в изобилие. Топлото време помага да бъдем активни всеки ден. Вместо хляб можем да изядем с удоволствие парче полезна диня или пък ягодки.

Още няколко полезни летни храни, които си струва да предпочетете през следващите месеци:

Вишни и череши
Те са богат източник на антоциани – вещества, които притежават противовъзпалителни свойства и понижават риска от различни болести, включително възрастова деменция.

Орехи
Именно за жените те са много полезни. В идеалния случай ги консумирайте всеки ден.

Домати
В тях има много ликопен – хранително вещество, което помага в борбата с болестите и понижава риска от рак и сърдечно-съдови болести.

Диня
През лятото имаме нужда от повече течности. Най-добрият начин да си набавим достатъчно е като консумираме зеленчуци и плодове, богати на водно съдържание. Динята съдържа калий, който е необходим за здравето на сърцето.

Горски плодове
Колкото повече, толкова по-добре. Те осигуряват природна защита на организма.

Зелен чай
С кубчета лед, за да се разхладите в горещините.Сливи
Те съдържат калий и витамин К. Полезни са за жените в менопауза. Учените са потвърдили, че редовната консумация на сливи е способна да предотврати загубата на костна маса.

Рукола
Още една суперхрана, която прави костите ни здрави. Богата е на витамин К, необходим за предотвратяване на остеопорозата и загубата на костна маса.
Добави коментар